Mit csinál a webes szövegíró?

A szövegírás rengeteg mindent takarhat, ezért amikor ez irányú álláshirdetést találunk, részletek nélkül nem biztos, hogy tudni fogjuk, milyen feladatkörre is keresnek embereket. Amennyiben egy keresőoptimalizálás területén mozgó cégről van szó, akkor bizonyára webes szövegíró kerestetik.

Feladata az olyan egyedi tartalmak írása, szerkesztése, amelyeket egyrészt a weboldalak szövegezésében, másrészt pedig a weboldalakra mutató linkek építésében használnak fel.

Az állás betöltésének előfeltétele a helyesírási szabályok precíz ismerete, valamint a gyors és kreatív írás. Amennyiben ez valakiben megvan, máris lehet belőle szövegíró. Természetesen bírni kell a monotonitást, mivel egész nap írni kell, de szabadon be lehet osztani a munkaidőt és a témák is nagyon változatosak, így ez kárpótolja az egysíkú munkát.

Tudni kell, hogy szövegíró bérezése teljesítményarányos, így amennyit dolgozik, illetve amennyi tartalmat legyárt, annyi lesz a bére. Természetesen a mennyiség mellett, kiemelten fontos a minőség és a határidő betartása is.

Részletek itt: http://www.seo101.hu/szovegiro-allas/