Szerelmesek lehetünk olyanba aki nem vonz?

Lehetünk szerelmesek olyan emberbe aki nem vonzó a számunkra? Igen! Na és akkor most kedves olvasó ne borzadj el, eleinte én is azt gondoltam, hogy ez lehetetlen, de amíg az ember nem tapasztalja meg addig nem értheti meg teljesen ezt a helyzetet. Van aki ezt nem vallja be magának, de mindenkinek egy adott típus jön be, van akinek a szőkék, soványak, izmosak, magasak stb. tetszenek. Mások szóba nem állnának szemüvegesekkel, kis mellűekkel, alacsonyakkal, sörpocakosakkal és sorolhatnánk. Igen, általánosítok mert mind a két nemet érinti a téma.

Adott egy férfi, vagy nő ( ízlés szerint :-) ) aki fizikailag nem az eseted, mert Te a magasakat szereted, ő alacsony, neked a zöld szem jön be, az övé kék, vagy barna, a kisportolt férfiakra – karcsú nőkre buksz, ő nem izmos, vagy ha nő akkor éppen nem karcsú, de van benne valami... Beszélgettek, a hozzáállása, a tudása, az elképzelései elkápráztatnak, majd rájössz, hogy nem szép, vagy nem jóképű (lehet, hogy csak neked nem tetszik) mégis sok bennetek a közös, már már azt érzed, hogy egyformák vagytok. És ekkor jön a felismerés, a külső annyira nem is számít... megcsókol... és te élvezed, sőt viszonzod, az erotika tekintetében is fantasztikus, odaadó és figyelmes, rád összpontosít nem önző. Fel kell ismerned, hogy egy Adonisz, vagy egy bombázó jól mutat de általában kevésbé odaadóak mint a szerényebb külsővel rendelkező emberek. Majd jön az újabb meglepetés, az éjszaka jól telik vele, sőt jó érzés hozzábújni, megnyugtat a tudat, hogy melletted van, jó vele aludni és ami még ennél is érdekesebb jó mellette ébredni. Átölel és olyan megnyugvás, kellemes érzés, biztonságérzet uralkodik el rajtad mint még soha, pedig nem ő álmaid férfija/nője. Már szebbnek is látod, a dolgok amik eddig nem tetszettek más színt kapnak, kevésbé fontos a külseje mert érzed, hogy olyan dolgokat adhat meg neked amiről eddig álmodni sem mertél. Vagy már megkaptad valakitől de azt hitted, hogy az csak egy szerencsés eset volt és ilyen nincs csak a mesékben... És ekkor arra kezdesz összpontosítani, hogy mi az ami tetszik benne ahelyett ami nem tetszik. Alacsony, sebaj szép a szeme... pocakos, nem gond izmos a karja és a világ legjobb érzése ha átölel... nem jóképű, kit érdekel amikor olyan jól csókol... és sorolhatnánk. Ezzel csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy néha hajlamosak vagyunk a külső alapján ítélni, de ha esélyt adunk valakinek aki nem feltétlenül az ideálunk kiderülhet róla, hogy ő a tökéletes személy számunkra. Ez érvényes nőkre és férfiakra egyaránt.

Manapság mindenki a legszebb, legcsinosabb, legizmosabb emberekre vágyik, pedig a belső ennél sokkal fontosabb. Nem azt akarom mondani, hogy akkor most válasszuk az elhanyagolt külsejű, magukkal nemtörődő embereket, mert az majd milyen jó lesz. De attól, hogy valaki nem jön be külsőre még lehet a másik felünk. Ha megismerjük és adunk neki egy esélyt talán rájövünk, hogy nélküle élni sem tudunk. Lehet, hogy ez most nagyon romantikus, talán kissé leányregényes véleménynek tűnik de ez az igazság. Másrészt attól amiért valaki nem a mi esetünk még nem biztos, hogy csúnya... csak épp nekünk nem tetszik. Lehet, hogy másokat viszont vonz... senkiről nem lehet kijelenteni, hogy csúnya, mert mindenkiben ott a belső szépség és azok a tulajdonságok amelyek ahhoz kellenek, hogy boldog legyen egy kapcsolat. Nőként azt mondom, hogy inkább legyen pocakos, szemüveges, alacsony, ráncos... de szeressen, mintsem egy Adonisz aki felületes és nem is érdekli mi van velem csak jól mutatok mellette. Ez így durván hangzik de tömören ez az igazság. A külső nem minden és ne feledjük, hogy azért tenni is lehet, hogy valaki jól nézzen ki, de a belső szépség, az odaadás, a kedvesség, a szeretet, a biztonság amit a másik sugároz, a megnyugtató érzés, hogy ott van veled, melletted, az eufória amit akkor érzel ha vele vagy és a tekintete ami sugárzik amikor rád néz az nem szépség függő.

Sokan most azt gondolhatják, hogy aki így gondolkodik az beéri kevesebbel is... pedig mindenkinek a legjobb jár... ez így igaz, mindenki megérdemli a legjobbat, de ne feledjük, hogy különbözőek vagyunk … neked és nekem nem ugyanaz a jó (szerencsére – különben vetélkedés lenne az életünk) lehet, hogy te attól vagy boldog, hogy a nő/férfi akivel kimész az utcára olyan vonzó, hogy mindenki megnézi. Lehet, hogy engem ez nem érdekel, mert nekem az a fontos, hogy mi az amit adni tudunk egymásnak, nem számít ha nem nézi meg mindenki, amíg én tudom és érzem, hogy nekem ő a legszebb – még akkor is ha te és esetleg mindenki más csúnyának látja. Lehet, hogy én felfedezek benne olyan tulajdonságokat, amelyek téged nem is érdekelnek, vagy esélyt sem adsz neki, hogy megmutassa milyen is ő valójában, mert nem vonz. Mindenki mást keres egy személyben és mindenki másra vágyik, így a boldog kapcsolatok is az elvárásainktól és a választásunktól függenek. Úgy gondolom nem kell mindenkinek tökéletes külsejűnek lennie ahhoz, hogy azt érezhesd te vagy a világ legboldogabb embere mellette. A szépséghibákat kompenzálhatják a jó tulajdonságok, de az emberi értékeket nem lehet szépséggel, vagy izmos testtel kompenzálni csak amíg a rózsaszín köd tart, utána jön a felismerés, hogy egy esztétikus bábuba szerettél bele...

A jó kommunikáció, az élet szeretete, a jó kisugárzás, a mosoly és a vidám tekintet, az okos gondolatok és a közös érdeklődési kör időnként többet jelentenek mint a formás idomok, mert ezek a dolgok összetartanak két embert és szebbé tesznek egy kapcsolatot.

Mi a véleményetek? Beleszerethetünk valakibe aki nem is tűnik vonzónak, vagy egyáltalán nem az esetünk? Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre!