Miért szeretik a nők az idősebb férfiakat?


miert_szeretik_a_nok_az_idosebb_ferfiakat_1.jpgNem tudom, hogy észrevettétek-e, de ahogy az elmúlt néhány évben elszaporodtak az önmagukat felvállaló homoszexuálisok, ugyanúgy azoknak a kapcsolatoknak, viszonyoknak a száma is jelentős mértékben megnőtt, amelyben a fiatal nő, jóval idősebb férfit választ magának. A kettő között nem akarok párhuzamot vonni, mert hülyeség, csak arra akartam rávilágítani, hogy a nem szokványost nyíltan vállalni valamilyen szinten „divat” (vagy tudat alatti parancs) lett mostanában.

Na, de térjünk vissza arra, miért szeretik a nők az idősebb férfiakat? És ezzel a lendülettel tekintsünk el attól, hogy azért szereti-e, mert sok a pénze, drága autója, kacsalábon forgó palotája van, és tudja, mikor kell bevenni a Viagrát.

A lényeg sokkal inkább az, hogy van-e valódi vonzalom, szenvedély a fiatalabb nő és idősebb férfi között? Mi a pszichológiai magyarázata, kell-e egyáltalán magyarázni, ha egy fiatal nő idősebb férfihoz vonzódik?

Az idősebb férfihoz való vonzódás - talán egyetlen? - magyarázata lehet az apakomplexus. Nem hiába alkotta meg úgy a természet, hogy az embert születésétől fogva mindkét nem körülvegye, és azokat az impulzusokat átadja, ami az egészséges lelki fejlődéshez szükséges, érezze és megkapja azokat a mintákat, érzéseket mindkét szülő részéről, ami a kiegyensúlyozott, majdani felnőtt léleknek szükséges. Nem kell ahhoz apa nélkül felnőnie egy nőnek, hogy egész életében végig kísérje az űr, amit az apai figyelem, apai simogatás, apai szeretet, apai ölelés hiánya hagy. Azok számára pedig, akik kicsit is érzékenyebbek az átlagnál, a gyerekkorukban „apásabb” nők egy hihetetlen mennyiségű hiányérzettel nőnek fel, amit valószínűleg még önmagukban sem tudnak, mernek megfogalmazni, csak egyszerűen azzal az érzéssel válnak nővé, hogy sokkal jobban vonzódnak az idősebb, 15-20+ férfiakhoz, mint a saját korosztályukhoz tartozó fiúkhoz.

Egy percig nem állítom, hogy ez a vonzalom szerelemmé alakul, és talán mindkét fél, de a nő minden bizonnyal őszinte, tiszta a megértés, a kényeztetés, a biztonság fellegváraként éli meg, hogy megkapja mindazt a törődést, kényeztetést, amit apjától nélkülöznie kellett, mindezt érzéki, szexuális vágyba csomagolva.

Ahol minden érdek nélkül történik mindez, az igenis valódi, még ha a környezet olykor értetlenül, sok esetben rosszallóan néz is a kapcsolatra, mélyen legbelül a fiatalabb nő és az idősebb férfi számára is őszintén megélt kapcsolatról beszélhetünk. Akkor is, ha talán a valódi ok a nő számára a fentebb vázolt, többnyire önmagának sem beismert hiányérzet, az idősebb férfi számára pedig épp a fiatalság újraélése, a gondoskodás vágya, az önbecsülés szinten tartása a fiatal nő mellett, mert így vagy úgy mindkét fél egymásra van utalva a kapcsolatban, s „az egymásra-utaltság legmagasabb fokon szervezett formája” mi más, ha nem a szeretet.

Ismét túl naiv vagyok? Meglehet! Neked volt már hasonló kapcsolatod, vagy mivel magyarázod, ha egy fiatalabb nő, idősebb férfihoz vonzódik?

nevtelen-1.gif