Miért félnek tőlünk a pasik?

felelem_pasi_no.jpgSokat olvasni arról, hogy a férfiak nem szeretik, sőt, egyenesen kerülik azokat a nőket, akik túlságosan önállók, magasabb pozícióban és magasabb fizetésért dolgoznak. Még akkor is, ha adott esetben a férfi is hasonló helyzetben van!

Sosem gondoltam volna viszont, hogy mindezt a saját bőrömön fogom megtapasztalni.

Most már én is ki merem jelenteni, hogy igenis félnek tőlünk a pasik, azoktól a harminc feletti nőktől, akik:

  • saját lakást vagy bérelt lakást tartanak fent önállóan
  • saját autóval rendelkeznek
  • közép –vagy felsővezetői pozícióban dolgoznak
  • mindezt természetszerűleg az átlagosnál magasabb fizetésért teszik
  • ha már ilyen pozíciót elért, azt nem a casting díványon hemperegve tette, vagyis okos és intelligens
  • a szépséget szándékosan nem írom ide, mert kérdés, hogy kinek mi a szép?

Akkor itt és most felvetődik a kérdés, amiért a nő önálló, jól keres, egy biztonságos egzisztenciát épített fel magának, attól már csorba esett a nőiességén, vagy miért félnek tőle a pasik?

Nem vágyhat ugyanúgy gyengédségre, szerelemre, csókra, mint a többi nőtársa? Nem tudna ugyanúgy odaadó és rajongó lenni a férfival szemben? Vagy egyáltalán, miért tekintenek úgy ránk férfiak, mintha valami hiányosságunk lenne?

Az nem lehet válasz, hogy azért mert túlságosan önálló, mindenről meghatározott véleménye és biztos egzisztenciája van, és ezt a férfiúi büszkeség, ego, vagy „családfenntartói” ösztön nagyon nehezen viselné. Mert bármerre nézek, csak azt látom, hogy átlagos, „egybites” „csinibabáknak” sokkal-sokkal könnyebb párt találni, mint a fentebb említett csoportnak, és itt a vonzerő leginkább az anyagiakban csúcsosodik ki, míg egy nő esetében ez már riasztó.

Talán ideje volna felébredni, hogy egy részről nem a külsőségek, anyagiak, rang és befolyás határozzák meg a boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatok minőségét, hanem a lelki és testi vonzalom, a kémia, az egymás iránti vágy, amit hosszú évekig szinten lehet tartani.

Vagy túlságosan naiv vagyok? Ti hogy látjátok?

banner.gif