Kutyával készülhetünk a gyermekre...

A kisállatok az életünk részei, ők hozzátartoznak a boldog családi fészekhez. A gyermekek is szeretik a kis kedvenceket, így a családnak jót is tehet, ha van egy szőrmók a lakásban. Ha még nincs gyermekünk, de szeretnénk kipróbálni, milyen a felelősségteljes élet, akkor egy kis kedvenc jó döntés lehet. De csak akkor, ha a gondoskodást is vállaljuk és nem csak pillanatnyi hóbortként éljük meg az egészet.

 

Sok pár először egy kutyát, vagy cicát vesz, mielőtt egy gyermeket fel mernének vállalni. Ez érthető is, mert így már tesztelhetjük „szülői” adottságainkat. Azonban még mielőtt az első kisállat kereskedésnél kiválasztanánk a négylábú barátunkat akit hazaviszünk, érdemes tájékozódnunk róla, hogy mire van szüksége. Ha biztosra akarunk menni, az www.allatipiac.hu oldalon böngésszünk, mert itt láthatjuk milyen termékek valók egy kutyusnak, cicusnak és az árakat is megismerhetjük.

 

A gondoskodás természetes vágyunk, ez főként a nőkben szokott előjönni. Adott ponton elkezdünk egy gyermekre vágyni és a férfiak néha nem is értik, mi történik velünk. Ha a kedvesünk még nem akar apa lenni, vagy úgy érezzük még nem elég stabil a kapcsolat ahhoz, hogy babát vállaljuk, a kutyus nevelése is jó kezdet lehet. Egy szőrmókról is gondoskodni kell és mellette meg lehet tanulni, milyen az amikor egy védtelen harmadik felet kell előtérbe helyezni. A kis kedvenc gondozása nem merül ki az etetésben és a fekhely megvételében. A kutya egészségügy is nagyon lényeges, csak éppen nem gyermekorvoshoz kell vinnünk, hanem be kell szereznünk adott dolgokat. A Frontline – bolhák és kullancsok ellen, vagy a vitaminok is szükségesek ahhoz, hogy új társunk boldog és egészséges legyen. A kezdetekben úgy kell vele bánni mint egy gyermekkel, etetni, itatni, megfelelő ágyikót biztosítani, játszani, ápolni, szórakoztatni, ha beteg gondozni... ez mind a gazdik feladata. A nő és a férfi ezáltal összecsiszolódhat, megismerhetjük, hogy a párunk a saját kényelmét félre tudja tenni azért, hogy a kis csöppségnek örömöt okozzon, vagy nem. Így a gyerekvállalás előtt megtudhatjuk, hogyan viselkedik a kedvesünk éles helyzetben. Más dolog beszélni egy babáról és más dolog kezelni a helyzetet, amikor már ott van és nincs mit tenni, fel kell nevelni. Nálunk még kissé szokatlannak tűnhet, hogy egy kutyával, cicával készül fel a pár a gyereknevelésre, de külföldön ez már nem meglepő, sokan cselekszenek így. Ne az emberek véleménye legyen a mérvadó, amikor a mi jövőnkről és jövendőbeli családunkról van szó, nekünk kell döntenünk. Amennyiben a szerelmünk is egyetért azzal, hogy egy kutyus boldogabbá teszi a mindennapjainkat és segít a gyerekre való felkészülésben, akkor vágjunk bele. Ne feledjük el, hogy amíg él gondoskodnunk kell róla!

 

Mi a véleményetek a dologról? Egy kutya segíthet a gyermekre való felkészülésben? Szívesen olvasom a tapasztalataitokat!