A pénz nem tartja össze a kapcsolatot, vagy mégis?

A mai világban sok kapcsolatot a pénz tart össze. Nem a kitartottakra gondolok, hanem az olyan házasságokra, vagy élettársi kapcsolatokra, ahol a felek már nem szeretik egymást, sőt talán mindkettőnek van valakije, de nem válnak el, mert összetartják őket a hitelek, vagy a vagyon.

A pénz a mai világban nagyon lényeges, de egy megromlott kapcsolatot az anyagiak nem tartanak össze. Ahogy egy gyerek sem képes összetartani egy kihűlt kapcsolatot, úgy a közös adósság, vagy vagyon sem elég ahhoz, hogy a felek ne csak egymás mellett, hanem együtt éljenek. A kihűlt kapcsolat is megmenthető, de ez két emberen múlik. De mi van olyankor, ha már egyik fél sem akar tovább szenvedni a rossz kapcsolattól, inkább továbblépne, csak nem látja a megoldást? Néha az is elegendő lenne, ha tájékozódnánk és megoldásokat próbálnánk keresni ahelyett, hogy elfogadjuk a helyzetet. A Universal Leasing Kft. például akár autó lízing, akár flottakezelés esetében is segítséget nyújthat. Így magánszemélyek és kisvállalkozók is fordulhatnak hozzájuk bizalommal. Ha ahelyett, hogy belesüppednénk a problémákba, inkább elkezdünk a lehetőségek között keresgélni, akkor rendezhetjük az anyagi helyzetünket és a boldogság így már nem is lesz olyan távoli vágy. A lízing azért is jobb megoldás autók, sőt még lakások esetében is, mert a házastársunkat, párunkat kihagyhatjuk a szerződésből. Más hitelek esetében általában szükséges az adóstárs bevonása is.

Minden közös, vagy mégsem?

A pénz, vagyis a hiánya a legjobb kapcsolatot is meggyengítheti. Közösködjünk, vagy abból csak baj lesz? A közös háztartás esetében a számlák és a bevásárlás, nyaralás stb. összegét általában elosztják a párok. Na de mi van akkor, ha nagyobb értékű dolgot szeretnénk venni? Szerintem az autó vásárlás például nem kell, hogy két személyről szóljon. Ha nekem kell új autó, akkor én veszem meg, én fizetem a lízing díjat és nem megyek bele egy közös hitelbe. A nyíltvégű és a zártvégű lízing jó lehetőség, hogy elkerüljük a személyi hiteleket, vagy más konstrukciókat, amikhez már a párunkat is be kellene vonni. Bizalmatlanság? Nem, reális gondolkodás. A kapcsolat az évek folyamán meg is romolhat, nem tudhatjuk előre, mi lesz. Ha nem akarunk az osztozkodás miatt, vagyis elkerülése végett együtt maradni, akkor jobb előre gondolkodni és megelőzni az ilyen kellemetlen eseteket. A közös lakás már nehezebb ügy, főleg ha hitel van rajta és még gyerkőcök is vannak. Ebben a helyzetben is találhatunk kiutat egy megromlott kapcsolatból, de akarni és tenni kell érte. Amennyiben új szerelem is kilátásban van, nem érdemes csak az anyagiakért együtt maradni valakivel. A házasság nem az örökké tartó szerelemről szól, néhány év és már a hétköznapok kötnek minket össze, de jó esetben megmarad a szeretet és a tisztelet. De ha már nem működik a kapcsolat, akkor megéri erőltetni? Együtt maradni csak azért, mert anyagilag ez a legjobb megoldás? Ennél többet jelent a boldogság, amit pénzért nem lehet megvenni. A szeretetet és a szerelmet semmi nem pótolhatja és ha ezt nem értjük meg időben, talán majd idős korunkban bánkódhatunk miatta...

Mi a véleményetek a témáról? Kíváncsi vagyok a meglátásaitokra!