Majd hívlak - mit tehetsz ha nem csörög

Az egyik legidegesítőbb helyzet a „Majd hívlak...” és a várakozás ami ezután következik... Megcsörren a telefon és majd kiugrik a szíved a helyéről, amíg meg nem látod, hogy csak a barátnőd hív... Előre elnézést kérek a férfiaktól, de ez most egy nőknek szóló poszt. Bocs fiúk, de Ti nem szoktátok felhívni a nőket, ezért most had fejtegessük egy kicsit, mit is tehetünk mi egy ilyen helyzetben. :)

Első randi után

A tipikus szöveget mindenki ismeri, várd meg amíg Ő keres... a mai világban már nem csak a férfi kereshet a randi után. A nők időnként türelmetlenek. Ki ne ismerné azt az érzést amikor ötpercenként megnézzük a telefonunkat, hogy csörgött, vagy írt? Ha nem jelentkezett, akkor ellenőrizzük, hogy nincs-e lehalkítva a készülékünk, vagy nem lehet, hogy nem vettük észre azt a bizonyos nem fogadott hívást... ugye, ugye hölgyeim? Na mármost ha a férfi nem jelentkezik annak több oka lehet. Kár rögtön arra gondolni, hogy nem érdekeljük. Ez is előfordulhat, de sok más is lehet a háttérben.

Előfordulhat, hogy elfoglalt, vagy bátortalan. Nem tudja mit mondjon ezért inkább halogatja azt a bizonyos telefont. Egy bátor nő viszont miért ne írhatna egy kedves üzenetet a kiszemeltnek? Semmi nyomulás természetesen, csak valami átlagos kérdés.. „Hogy telik a napod... Hogy vagy.... Eszembe jutottál, gondoltam írok neked...” és még hosszasan sorolhatnánk. Ha a férfi erre válaszol akkor vélhetőleg érdekli a hölgy, csak bátortalan volt és nem tudta milyen szöveggel keresse. Vagy a kudarctó riadt meg, nem volt benne biztos, hogy érdekli a nőt, ezért inkább nem is jelentkezett. Ha a férfi nem reagál az üzenetre, akkor akármennyire is szeretnénk, ne zaklassuk. Keresni fog ha akar, de ne legyünk erőszakosak, azzal nem érünk el semmit. Nem érdemes olyan valaki után futni akit nem érdeklünk, az esélyt megadtuk, nem élt vele...

A másik variáció a várakozás, majd jelentkezik ugye. Szerintem ha egy héten belül nem jelentkezik, akkor felejtős. Ez már így is túllép a háromnapos randiszabályon, de mi türelmesek vagyunk és várunk...

 

Egyéjszakás kaland után

Ha nem keres az együtt töltött éjszaka után ne csodálkozz. Az egyéjszakás kalandok után nem feltétlenül jelentkeznek a férfiak, mert eleve benne van a nevében, hogy ez egy éjszakáról szólt. Vannak aranyos férfiak, akik mégis küldenek egy üzenetet, vagy keresnek, de lehet, hogy csak azért, mert szeretnék, hogy legyen folytatás... Ha az éjszaka után rájöttél, hogy többet akarsz és randizni szeretnél a férfival akkor ez egy bonyolult szituáció. Az egyéjszakás viszonyokból ritkán lesz kapcsolat, de a kivételek erősítik a szabályokat. Ebben az esetben neked kell lépned, keresd a férfit, de finoman add a tudtára, hogy nem az éjszakát akarod megismételni, hanem randizni szeretnél. Ha van hozzá kedve, találkozhattok és van esélyetek az ismerkedésre... Azért fontos, hogy előre tisztázd mit is szeretnél, mert a helyzet félreérthető és lehet, ha úgy véli, hogy az éjszakát akarod megismételni, akkor sok esélye nem lesz a kapcsolatnak. Jobb tiszta lapokkal játszani.

Barátság extrákkal

Ha egy üveg bor mellett vitattátok az élet nagy dolgait és úgy alakult, hogy több lett a beszélgetésből, már kár bánnod. Változtatni már nem tudsz rajta, de a barátságnak nem kellene rámennie egy túlfűtött éjszakára. Ebben az esetben nyugodtan keresheted a barátod, jobb tisztázni, hogy mi is történt. Lehet, hogy a férfi nem fog jelentkezni, mert nem akar megbántani, vagy attól tart, hogy a barátság itt megszakad. Ha megbeszélitek mi legyen, akkor mehet minden úgy mint azelőtt, vagy lehet egy igai barátság extrákkal, ez csak rajtatok múlik. Ebben a helyzetben nem várhatjuk el a férfitól, hogy ő jelentkezzen, ha már eleve a barátságból indulunk ki, mi is felhívhatjuk. Ha nem akar beszélni a történtekről, akár a szőnyeg alá is söpörhetjük a történteket, de csak akkor, ha ez egyik félnek sem okoz sérelmet.

Minden helyzet egyedi

Hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy ez a helyzet más mint a többi, legyen az randi utáni várakozás, vagy egyéjszakás kaland, vagy egy baráttal töltött romantikus éjszaka. Ezért a legjobb tanács, hogy hallgass a megérzéseidre. Ha úgy gondolod keresned kell, tedd azt, ha kínosnak tartod ne keresd. Viszont akkor ne siránkozz, hogy várnod kell. Az előfordulhat, hogy azért nem keres mert nem akar semmi többet tőled... egy érett férfi ezt burkoltan a tudtodra adja és nem hiteget. Ha ez a helyzet akkor kár kétségbeesni, akármilyen nehéz is el kell fogadni, hogy így döntött. Lehet persze küzdeni, de kérdés, hogy érdemes-e? Igen tudom, minden helyzet más és mindig van egy-egy városi legenda, ami éppen hasonló a mi aktuális történetünkhöz, amelynek persze hatalmas esküvő a vége... ezért ha úgy érzed, hogy érdemes nyomulnod, akkor hajrá, de azért ne felejtsd el, hogy nő vagy... Akármennyire is tetszik egy férfi és akármennyire is megváltoztak a szabályok (vagy már nincsenek?) még mindig vannak olyan dolgok, amiket a férfiaktól el lehet várni.

Kíváncsi vagyok nektek mi a véleményetek. Felhívjátok a férfit, ha nem keres a randi utáni napon, vagy inkább türelmesen ücsörögtök a telefon mellett? Férfiak miért mondjátok, hogy majd hívlak, ha nem akartok telefonálni? Tudom ez költői kérdés, de érdekelne, mi a véleményetek.