Milyen az ideális nő?

Az elmúlt időszakban leginkább női szemszögből vitattuk meg a dolgokat itt a blogon. Ezért most arra gondoltam, hogy a férfi olvasóinknak is kedveznünk kellene. A téma adja magát, milyen nőre vágynak a férfiak?

Erre alapból sokan rávágnák, hogy 90-60-90, de ez is csak egy ideáll és egy nőt nem csak a méretei jellemzik. Azt szerintem elfelejthetjük, hogy csak a szőkék, barnák, nagymellűek, karcsúak, ducik jönnek be a férfiaknak, mert mindenkinek más tetszik. Így nem dobozolhatjuk be a nőket, hogy ha 40 kiló vagy és szőke, kék szemű akkor tetszel majd a férfiaknak, ha nem akkor így jártál... Persze ha megkérdezünk egy pasit, akkor gond nélkül elmondja milyen az ideális nő külseje, általában a modell külső, vagy éppen színésznő jellegű hölgyek a nyerőek (elméletileg), a gyakorlatban viszont ez nem így van. Álmodozni lehet, de a realitás kicsit más, mivel nem ítélhetünk csak a külső alapján. Hiába a kerek popsi és nagy cicik, vagy éppen agyon szilikonozott ajkak, ha a hölggyel nem lehet két értelmes mondatot váltani. Vannak olyan pasik akiknek ez egy ideig megfelel, mert lehet villogni a barátnővel, majd egyszer csak rájönnek, hogy nekik ennél több kell.

A férfiak elvárása szerintem kortól, neveltetéstől, személyiségtől függő. Tehát nincs egy konkrét nő típus, aki bejön a pasiknak. Vannak bizonyos személyiségjegyek amik vonzóbbá tesznek egy nőt, de mindenki másra bukik. Például sokan úgy tartják, hogy az erősebbik nemhez a hasukon keresztül vezet az út, tehát egy nő főzzön jól. Ezt nem minden férfi igényli és a mai fiatalok már nem feltétlenül töltenek annyi időt a konyhában, mint ezelőtt néhány tíz évvel. A nők is dolgoznak ugye és napi 8-10 óra munka után kétséges, hogy háromfogásos vacsit akar-e készíteni...

Na de azért vannak fontos dolgok. Ha egy férfi komoly kapcsolatot akar, akkor külsőleg (jogosan) elvárja, hogy a nő rendezett legyen. Nem kell karcsúnak lennie, de adjon magára, legyen rendben a haja és a körmei. A smink csak szerintünk olyan fontos, sok férfinak fel sem tűnik. Ők nem tudják, hogy a szempillaspirál és a púder csodákra képes. :-) Ami viszont fontos, hogy egy nő ne veszítse el a nőiességét, a szépség ne csak addig legyen fontos amíg összeköltöznek. Tény, hogy a külső nem minden, viszont ezeket a dolgokat vesszük észre először és ha valakivel együtt élünk akkor is lényeges, hogy tetszetős legyen.

A belső értékek ennél is lényegesebbek. A nő legyen megbízható, de időnként kiszámíthatatlan, ez csak azért szükséges, hogy mindig meglepetést tudjon okozni a kedvesének. Az a bizonyos titokzatosság, amely minden nőben ott lakozik nagyon vonzó a férfiak számára. Legyen kedves és gondoskodó, ne hisztizzen. A férfiak logikus lények, az ordításból nem sokat értenek, a racionális gondolatok, a kommunikáció viszont célravezető. Sok férfi nyavalyog, hogy a nők órákig készülődnek és hasonlók. Tehát elvárnák, hogy szépek legyünk, de ne kelljen ránk várni – ilyen nincs :)

Összegezve a nagybetűs nő legyen szép, nem baj ha nem karcsú, de legyen szép és jól ápolt. Legyen okos, megbízható, titokzatos, amikor szükséges legyen jó hallgatóság, de ha kell akkor a gondoskodó anyuka szerepet is vállalja be, még akkor is ha éppen egy 40 éves „csecsemő” lelki nyűgeit kell meghallgatnia. Társaságban tudjon viselkedni, ne legyen kihívó, de azért a férfi minden barátja legyen irigy... ezt nem könnyű megoldani, de meg lehet! A határozottság, az erős nő alapból vonzza a férfiakat, bár ezt sokan tagadják. Nem azt mondom, hogy a nő legyen a domináns személy a kapcsolatban, de legyen saját véleménye, akarata. Az elképzelései mellett tudjon érvelni és NEM hisztizni. Ettől a férfiak kiborulnak – valljuk be, hogy jogosan... Az magától értetődik, hogy az erotika terén legyen a nő kiemelkedő képességű, tudjon csábítani. Ez minden férfi álma... és ne fájjon gyakran a feje :-) Az egyéb dolgok, mint a tud főzni, vagy házias, vagy sem már megoldhatóak. Az előny ha gyerekszerető, mert akkor lehet vele hosszútávra tervezni. A férfiak általában gyereket akarnak, ez biológiai ösztön, így fontos, hogy a nő gondoskodó legyen. Mondjuk a mai nők sokat változtak még az előző generáció hölgytagjaihoz viszonyítva is. A nők szerepe is megváltozott, ez itt nagyon szépen ki lett fejtve.

Az viszont tény, hogy minden férfi más és más, így egyhangúan nem jelenthetjük ki, hogy ezek azok a tulajdonságok, amikbe majd a szőke herceg beleszeret. Nőként nekem ezek a dolgok jutottak eszembe, úgy veszem észre, hogy ezek fontosak a férfiaknak. Viszont várjuk a hozzászólásokat, kíváncsi vagyok, hogy mi a véleményetek! Milyen az ideális nő?