Viszony - amikor nem lehetsz vele...

A szeretői viszonyoknak és a kötetlen kapcsolatoknak sok előnye van, de vegyük most szemügyre a hátrányaikat is. Semmi gond nincs azzal, ha valaki nem akar kötöttségeket és olyan baráti, szeretői viszonyt ápol, amelybe több is belefér mint a beszélgetések.

Az ilyen viszonyoknak viszont meg van a negatív oldaluk is. Mi van akkor, ha arra vágysz, hogy melletted legyen, hogy átöleljen, jó lenne vele egyet beszélgetni, vagy csak úgy együtt lenni és nem lehet? A szeretői viszonyba általában nem fér az bele, hogy ha olyan kedve van az embernek, felhívja a „kedvesét” és az már rohan is, hogy együtt lehessenek. Ha családos nőről/férfiról beszélünk, ezt nem lehet elvárni és a játékszabályok már a kapcsolat elején tisztázva lettek...

Mi van akkor, ha nem a barátnőkkel, haverokkal akarod megbeszélni az érzéseid, neked most valamiért rá van szükséged és nem másra? Ilyenkor általában jön a beletörődés, most nem lehet velem... Ettől Te még szörnyen érzed magad és rátesz egy lapáttal az is, hogy még csak fel sem hívhatod azt akivel most a leginkább együtt lennél.

 

 

A kötetlen kapcsolatok esetén sincs nagy eltérés. Egy erotikára alapuló viszonyba, ahol egyik fél sem akar kötöttségeket és komoly kapcsolatot, nem feltétlenül fér bele a lelkizés. Ha a két fél az elején megbeszélte, hogy ez így jó, akkor nem törhetünk rá a másikra, ha éppen érzelgős hangulatunk támad. Persze felhívhatjuk a „kedvest” és vélhetőleg nem is lesz belőle akkora botrány, mintha a szeretőt zavarnánk, amikor éppen a családdal van... De biztos, hogy kitárulkozhatunk annak az embernek, akivel 1-2 hetente jól érezzük magunkat? El lehet neki mondani, hogy most csak arra vágyunk, hogy együtt legyünk és megöleljen? Vagy egy ilyen érzelmi vallomással tönkretennénk a kapcsolatot?

Az erotikán alapuló kapcsolatok esetében lehet egyáltalán őszintének lenni? Ha a másik közelségére vágyunk azt bevallhatjuk? Mostanában elég sokat vitattuk ezt a témát a blogon és arra jöttem rá, hogy általában az egyik fél mindig szerelmes lesz. De nem mer őszintén beszélni az érzelmeiről, mert akkor elveszítheti partnerét. Érdemes reménykedni abban, hogy ebből még több is lehet? Ez az adott kapcsolattól függő. Van amikor mind a két fél többet akar, csak nem meri elmondani, de ha csak az egyik félben tombolnak az érzelmek, akkor nem biztos, hogy van értelme a kitárulkozásnak, legalábbis akkor nem ha nem akarjuk felvállalni, hogy a kapcsolatnak vége lehet.

Meddig működhet egy ilyen kapcsolat? Akár éveken át is lehet valakivel viszonyt, erotikán alapuló kötetlen kapcsolatot folytatni, úgy, hogy az érzelmeinket nem valljuk be? Hogy nem mondhatjuk el, ha szükségünk van rá? Lehet, de nem biztos, hogy megéri. Ez mindenkinek a beállítottságától, életvitelétől függ. Ha x évig nem akar valaki komoly kapcsolatot, mert a karrierjére akar koncentrálni és nincs ideje, kedve a kötöttségekhez azt meg lehet érteni. De nem muszáj hozzá alkalmazkodni. Mindenki változik, lehet, hogy a kapcsolat elején még megfelelt az erotika és a közös programok, de ma már többre vágynál. Ekkor nem kötelező leragadni egy ilyen viszonyban és abban reménykedni, hogy változik a helyzet. Változhat, de ebben nem lehetünk biztosak. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy meddig vár valakire, meddig titkolja az érzelmeit, de néha érdemes elgondolkodni rajta, hogy megéri-e? Az elfojtott szerelem, a ki nem mondott szavak előbb-utóbb falat húzhatnak két ember közé. Persze nem kell rögtön szakítani, de ha érzed, hogy többre vágysz, akkor érdemes nyitott szemmel járni és észrevenni a potenciális szerelmeket. Nem kell egy olyan kapcsolathoz ragaszkodni aminek nem biztos, hogy van jövője.

Nektek mi a véleményetek? A szeretői viszony, vagy a kötetlen kapcsolat meddig tartható fenn? Volt már olyan, hogy vele lettetek volna, de nem lehetett? Hogy viseltétek? Kötetlen kapcsolatból szerelem?