A férfiak hitegetik a szeretőjüket?

Ki is az a megbízhatatlan szerető? Hogy kezdődik egy ilyen pasival a viszony? A nő a kapcsolat elején nagy becsben van tartva. Naponta több telefonhívás, üzenet, heti találkozók. Ebben az időszakban nagy a rajongás, az álmodozás és sokszor az önámítás... Virág, apró ajándékok, figyelmességek és szép szavak, de abból rengeteg. Nem feltétlenül kell az ígérgetés, pár kedves gesztus is elég ahhoz, hogy egy nő kimondatlan szavakat lásson a háttérben, még akkor is, ha azok nincsenek. A szeretleknek sem kell elhangzania, hiszen emberünktől nem várhatjuk el, hogy nyíltan kimutassa az érzelmeit, érezteti és ugye idő kell neki ahhoz, hogy ki merje mondani mit is érez...

A férfiak egy ideig ajnározzák a szeretőjüket, megpróbálnak minél több időt vele tölteni, de egy idő után valami megváltozik. Nincs napi telefon és üzenet, csak heti néhány, majd heti egy-kettő és persze a kifogások. A heti néhány találkozásból lesz egy, majd kétheti, majd  összefutnak havonta egyszer. Ez az állapot fen tartható, ha a nő is alkalmazkodik a helyzethez A kifogások és az ígérgetések mehetnek tovább, ha van kinek ígérgetni alapon. De egy ilyen helyzetben, ha a nőben is tudatosul, hogy ez a kapcsolat nem fog továbbfejlődni, akár meg is lehet beszélni a dolgokat.

A nők általában elvakultak, szeretnek ragaszkodni egy illúzióhoz és ezért kapaszkodnak inkább a megbízhatatlan férfiba, aki eleinte olyan sokat törődött velük. Sokan elfogadják, hogy kedvesüknek nem jut több ideje a titkos találkozókra, hiszen ott a család, a munka stb. A ragaszkodó nő képes saját maga is kifogásokat gyártani, ha kell, csak, hogy megvédje álomképét. Felmenti a férfit és egy ideig nem akarja elfogadni, hogy nem azért találkoznak egyre ritkábban, mert a pasinak nincs ideje.

Lassan elkezdődik a gondolkodás, mi lehet a háttérben? Miért nem ér rá gyakrabban? Miért olyan rövidek a találkozók? Csak az erotika kell a pasinak? Majd felismeri a nő, hogy rajta kívül van más, vagy inkább mások is. Nem ő az egyedüli szerető, nem ő az akibe szerelmes (még ha ezt is állítja a pasi) és a mesésnek indult viszony átcsap havi egy-két alkalmi erotikázgatásba.

 

Mit tehet ilyenkor a nő? Ha ragaszkodik a pasihoz, bármilyen okból is, akkor kitart a viszony mellett, de nem erre alapozza az életét. Azaz ha egyedülálló, ismerkedik, új kapcsolatot keres, megérti, hogy az adott szeretői viszony elérte a határait, abból több nem lesz. Így akár évekig, vagy évtizedekig fen lehet tartani egy ilyen kapcsolatot, ha a nőnek megéri, vagyis elég ennyi az adott személyből és közben boldogan élheti az életét.

Ha ennél többre vágyik a nő és nem képes beletörődni abba, hogy a pasi nem akar szorosabb kapcsolatot, akkor sok variáció nincs, jöhet a könnyes búcsú.

Nőtől függ, hogy mi az amire vágyik. Egy családos hölgynek megfelelhet a havi egy-két találka, de egy szingli ennél többet akar. A megbízhatatlan szeretőt is lehet szeretni a kedvessége, a gyengédsége, a sok jó tulajdonsága miatt, csak el kell fogadni, hogy ő nem az, akit meg lehet változtatni. Nem fog mindent feláldozni a szeretője miatt, még az idejét sem hosszútávon, mert mindig jön egy újabb hódítás. Működhet jól is egy ilyen viszony, ha a nő el tudja fogadni ezt a helyzetet. Akár őszintén is meg lehet beszélni a dolgokat, nem kell játszani a naivat. Ha a nő elfogadja, hogy a pasi több szeretőt, viszonyt is fen tart egyidejűleg és neki ez így megfelel, akkor ezt meg is lehet beszélni. Mindenkinek könnyebb. Persze sok pasi tagad, vagy kitér a téma elől, de a sorok között is lehet olvasni.

Megbízhatatlan szeretővel akárki találkozhat élete folyamán, hiszen nem tudhatjuk előre, milyen is az adott ember. De persze vannak rendes pasik is, akik tényleg szerelmesek a szeretőjükbe és nem építik le a kapcsolatot a hébe-hóba erotikázgatás szintjére. Mindenki maga dönti el, hogy mi a jó neki és, hogy kell-e egy ilyen jellegű viszony. Bár az a furcsa, hogy a megbízhatatlan szerető típus valamiért vonzza a nőket. Ezek a pasik férfiasabbak az átlagnál, nem feltétlenül a külsejük miatt, a gondolkodásmódjuk, az egzisztenciájuk, sok minden lehet ami erős kisugárzással vértezi fel ezt a típust, amire buknak a nők.

A lényeg, hogy fel kell ismerni a pasikat és el kell dönteni, hogy jó-e egy ilyen viszony. Ha a sok illúziótól meg tud szabadulni a nő és eltudja fogadni a férfit, aki valljuk be szélcsap, akkor ez akár egy szép és felemelő viszony is lehet a saját határain belül. Akár barátság szerűségbe is átmehet, ezért nem feltétlenül kell tartani az ilyen fickóktól, csak tudni kell, hol vannak a határok és nem szabad hagyni, hogy a visszautasítás, a ritka találkozások fájdalmakat okozzanak. Ha a nő képes a helyén kezelni egy ilyen viszonyt, akkor szólhat az örömről, de ha nem akkor rögtön magában keresi a hibát, hogy "miért nem vagyok elég jó neki". Nem a nő nem elég jó, sőt a nő lehet tökéletes is, csupán a megbízhatatlan szerető nem fog kitartani egy viszony mellett, neki több nő kell és persze a családja, amit nem áldoz fel egy hódítás miatt sem.

Volt már ilyen viszonyotok? Mik a tapasztalataitok, működhet jól egy ilyen viszony? Tudom, a pasinak kényelmes lehet, de a nőnek is lehet jó? :)