Lehet egyszerre több embert szeretni?

A társadalom jelentős része azt a nézetet fogadja el, hogy csak egy embert lehet igazán szerelemmel szeretni. Ezzel alapvetően nem is lenne semmi gond, ha mindannyian monogám típusúak lennénk és senkinek nem lenne szeretője.Akkor mi történik, ha megismerünk valakit, akinek nem tudunk ellenállni és elkezdődik egy szeretői viszony? Az adott nőt/férfit akkor jobban akarjuk, vágyunk rá, ez sokszor összekeverhető a szerelemmel, de nem feltétlenül az.

Több szerető esetén mi a helyzet? Vagy mi van akkor, ha házasok vagyunk, szeretőnk van és van egy jó barátunk is akivel néha messzebb merészkedünk a beszélgetésnél...?

Egyszerre több embert is lehet szeretni, na persze mindenkit máshogy! Nem értek azzal egyet, hogy ha valaki szeretőt tart, annak feltétlenül rossz a kapcsolata, házassága. Az is lehet, hogy csak egy kis izgalomra vágyik,szeret vadászni, vagy egyszerűen olyan beállítottságú, aki nem tud nemet mondani és nem akar kihagyni egy jó lehetőséget sem.

Miért ne lehetnénk szerelmesek a párunkba és tarthatnánk szeretőt, vagy akár szeretőket? Ha külön választjuk a fizikai kapcsolatot a lelkiektől, akkor az érzelmeken már nem is sokat kell gondolkodni, de ugye ez nem így megy.

Több embert egyszerre szeretni másként lehet. Nem feltétlenül szerelemmel. Lehet, hogy valakit azért szeretünk, mert jó vele együtt lenni, vagy mert kielégíti a vágyainkat, vagy mert érdekes személyiség. A szerelem és a rajongás között hatalmas a különbség. Arról sem szabad elfeledkeznünk, hogy az új kapcsolatok elején nagyobb a lángolás, mint egy tíz éves házasság esetében, de ez érthető is. Na de ettől még nem biztos, hogy borítani kell mindent és új életet kell kezdeni a szeretővel, lehet, hogy csak az érzelmeinket kell tisztáznunk.

 

Kit és miért szeretünk. Ha szeretjük a szeretőnket, akkor együtt is kell élnünk vele? Közös jövőre van szükség? Nem elegek a lopott órák? Mi van akkor ha, a szeretőből lesz férj, feleség és már nem csak a kapcsolat legjava, a tűz, a szenvedély, a kedvesség jut nekünk, hanem a napi gondok is? Akkor is szerelmesek lennénk? Vagy csak a szeretőnktől kapott lopott időbe vagyunk szerelmesek? A vágy, a titok képes feltüzelni az embert és ettől könnyen bódító érzések törhetnek ránk.

Azt hiszem, hogy lehetünk szerelmesek a párunkba akár évtizedek után is és szerethetjük a szeretőnket, szeretőinket, testi-lelki jó barátunkat is. Persze mindenkit másként, de ettől a szeretet még szeretet.

Egyszerre több emberbe szerelmesnek lenni? Elgondolkodtató, de nem kizárt! A kérdés csak az, hogy szerelem amit érzünk, vagy az otthoni kapcsolatunk a biztonság, amit nem akarunk felrúgni és inkább berakjuk a szerelem skatulyába, valamint a szeretőnkbe vagyunk szerelmesek, vagy azokba a tulajdonságaiba amiket megismerhetünk a lopott órák során. Egy szerető mindig többet nyújt mint egy férj, vagy feleség, hiszen vele nem kell a napi gondokról beszélnünk, ezért könnyű "lángolni" a szeretőért.

Szerelem, vagy szeretet, akármit is érzünk, a lényeg, hogy jó legyen! Ha élvezzük az érzéseinket nem biztos, hogy mindig meg is kell fejtenünk, hogy konkrétan mit is érzünk, hiszen az érzelmek nem a logikán alapulnak. A szerelem csodás érzés, ezért meg kell élni! Persze arra vigyázzunk, hogy ezzel ne bántsunk senkit, pláne ha nem akarjuk feláldozni a házasságunkat.


Szerintetek lehet egyszerre több embert szeretni? Ha igen akkor szerelemmel, vagy mindenkit máshogy? Ti szerettetek már egyszerre több embert?

banner.gif